Pia Möller-Andersen är en av de småföretagare som tagit till nya knep mot oönskade telefonförsäljare Foto: Anna-Karin Lampou
P4 Kollar telefonförsäljning

Småföretagare får bukt på oönskade telefonköp via app

1:13 min

För ett år sedan berättade småföretagaren Pia Möller-Andersen om en kostsam och oönskad faktura, som hon fått efter ett samtal med en telefonförsäljare. Efter att P4 Gävleborg tog upp ärendet drog företaget tillbaka betalningskravet. Nu är hon mer vaksam.

I veckans P4 Kollar granskar vi hur ni lyssnare drabbats av oseriösa telefonförsäljare.

Privatpersoner kan spärra sitt nummer i Nix-registret, men företagare får hitta andra vägar om de vill undvika samtal från telefonförsäljare.

Hårfrisörskan Pia Möller-Andersen använder sig numer av en app som hon laddat ned till sin mobiltelefon. När en säljare ringer från ett nummer som står registrerat som telefonförsäljarbolag i appen syns detta i displayen och användaren kan välja att inte ta samtalet.

- Det funkar rätt bra, säger Möller-Andersen. Då kan ju jag som kund bestämma själv om jag vill svara eller inte, man får en liten varningshint.

Har du råkat ut för oönskade telefonförsäljare?
Ring vår telefonsvarare på 026-64 99 99 och berätta din historia!

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista