Mehmet Bakir, IK Sätra och Sara Sundin, Gävle Fältrittklubb jobbar med breddning i sina klubbar.

Ik Sätra och Gävle Fältrittklubb vill bredda sina verksamheter

3:30 min

Flera klubbar i länet vill nå ut till så många ungdomar som möjligt, men hög medlemsavgift och dyr utrustning kan skapa en ojämlik idrottsvärld.

Mehmet Bakir från IK Sätras fotbollssektion och Sara Sundin från Gävle Fältrittklubb jobbar båda aktivt för att fler ungdomar ska hitta till deras föreningar.

Sara Sundin har startat ett projekt ihop med aktivitetshuset Rapatac, där ridskolan två gånger i veckan tar emot barn som aldrig tidigare har varit i kontakt med ridning.

– Ju fler utlandsfödda som får prova på att rida desto fler som kanske fortsätter sedan. Det är jätteviktigt dels ur ett samhällsperspektiv men också för oss som klubb att vi har så många ridande som möjligt.

Mehmet Bakir berättar att IK Sätra i bland vänder andra kinden till och ser mellan fingrarna när föräldrarna inte kan betala medlemsavgiften.

– Vi har egentligen inte råd med det. Men det viktigaste är att ungdomarna får hålla på med det de tycker om, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista