P4 Kollar telefonförsäljning

Lyssnarna avslöjade telefonförsäljares lögn

1:52 min

Flera av Postkodlotteriets kunder i Gävleborg har lurats av företagets telefonförsäljare att de måste köpa minst tre lotter för att chans att vinna. Men det stämmer inte, säger företaget och skyller på att enskilda säljare ljuger för kunderna.

Har detta hänt dig?
Ring vår publikredaktör Joacim Lindwall 026-66 65 17 eller maila joacim.lindwall@sverigesradio.se och berätta!

– De ringde från Postkodlotteriet och sa att jag var tvungen att ha minst tre lotter för att få vara med i en dragning, säger Åsa i Hudiksvall som  är en av flera som hört av sig till P4 Gävleborg och sagt att de känt sig lurade.

– Våra försäljare ska inte ljuga, uppenbarligen är det någon som har gjort det här, och så kan vi inte ha det, säger Roger Magnegård som är presschef på Postkodlotteriet.

När vi pratade med Roger Magnegård tidigare i veckan förnekade han att någon av deras säljare, som är anställda i ett Telemarketingföretag, skulle ha sagt till kunderna att de var tvungen att ha minst tre lotter för att vara med i dragningen.

Men efter att flera lyssnare hört av sig till oss på P4 Gävleborg och sagt att det inte stämmer gick Roger Magnergård in och lyssnade själv på ett av de inspelade säljsamtalen och kunde konstatera att säljaren ljuger för deras kunder under samtalet.

– Efter samtalet med Radio Gävleborg har vi lyssnat på det samtalet och där kan vi konstatera att säljaren har uppträtt felaktigt, säger han.

Postkodlotteriet har i veckan träffat företaget som ansvarar för deras säljsamtal för att ta reda på varför deras säljare inte håller sig till sanningen när de pratar med kunderna.

– Vad som händer nu är att vi måste ta reda på vad som hänt, om det är en och samma säljare som försöker ljuga sig fram för att få bättre resultat, säger Roger Magnegård.

– Jag håller på och funderar på om jag ska gå ur det här. Man blir så ledsen och besviken när sånt här kommer fram, säger Åsa Svensson.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista