1 av 2
Alex Rådlund Varberg och Ida Johansson Mölndal unga skådisar som tar plats på scenen i Camp Igge. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio
2 av 2
Ett tvåårigt teaterprojekt för Pär Johansson i Glada Hudikteatern tar slutlig form i Iggesund. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio

Trollkarlen från Oz flyttar in i Camp Igge

1:32 min

Nu har Glada Hudikteatern flyttat in i stora idrottsarenena Camp Igge i Iggesund för att med dekor, ljud och ljus sätta ihop föreställningen Trollkarlen från Oz.

Premiär är det 12 februari och det blir både en ny föreställning, nytt manus, ny musik och nya skådespelare på scenen.

Stor förväntan på Glada Hudik ensemblen efter succén med Elvis och nu efter två års arbete kommer en ny Trollkarl från Oz att visas sig och nya skådisar är Alex Rådlund och Ida Johansson från Västkusten, dom har kommit in via supporterklubbens sommarläger för funktionsnedsatta.

– Det är en av mina största drömmar att få göra, säger Alex Rådlund.

Dorothy spelas av en av teaterns frontfigurer Teresia Widarsson och Ida Johansson från Mölndal spelar Alice en liten tvillingsyster:

– Hon är dubbelt så lång, så om hon vill bli klappad på huvudet så får hon huka sig, säger Ida Johansson.

Ida Johansson har spelat teater sedan hon var sju och trivs i Glada Hudikgänget.

– Det är roligt att vara med, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista