1 av 2
Prins Daniel tog sig tid att fotograferas med elever på Polhemsskolan under sitt besök där. Foto: Maria Zander/Sveriges Radio
2 av 2
Fredric Jansson, Lina Gebäck, Kristina Lindhe och Prins Daniel var några av de företagare som talade till eleverna på Polhemskolan. Foto: Maria Zander/Sveriges Radio

Prins Daniel inspirerar unga att starta företag

1:32 min

I dag besökte Prins Daniel Polhemsskolan i Gävle för att prata med eleverna om deras framtidsvisioner och hur viktigt det är att våga satsa.

– Vi måste skapa en kultur där vi inte pratar om misslyckanden utan där vi berömmer och uppmuntrar den som vågar, säger Prins Daniel.

Ockelbosonen befinner sig i sina gamla hemtrakter för att prata om sitt entreprenörsprogram, ett samarbete mellan Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin och Prins Daniels Fellowship.

Några av eleverna som lyssnade på prinsen och andra framstående företagare är Clara Olsson och Tom Möller.

– Det var väldigt inspirerande. Jag har själv funderat på att starta ett eget företag när jag blir äldre. Det var coolt att få träffa folk som har lyckats, säger Clara Olsson.

Tom Möller tycker att det var intressant att höra hur det fungerar att driva ett företag i verkligheten.

– Det visste man ju inte riktigt. Sedan var det kul att se prinsen också, säger han.

Att tro på och ha passion för det man gör är Prins Daniels bästa tips till den som funderar på att starta eget.

– Vi jobbar många år i livet och då är det roligt om man gillar det man håller på med, säger Prins Daniel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista