Johan Mårtensson hoppas att Kung Bore bjuder på mer snö, vintern 2014 har varit tuff för skoterälskarna i Gävleborg. Christian Höijer/Sveriges Radio

Tuff vinter för skoterälskare

1:43 min

Den milda vintern har gjort det tufft för skoterägare. Dagens racermaskiner kräver mycket lössnö, något som det varit ont om i vinter.

På en skoterträff i Mohed utanför Söderhamn fanns bara ett 40-tal maskiner på plats.

– Det brukar vara över hundra skotrar, säger en person i klubben.

Att ordna skoterträff i Gävleborg är inte det lättaste den här vintern. Söderhamns skoterklubb gjorde ett försök för en tid sen, men bara ett 40-tal maskiner dök upp. Och detta trots att intresset var på topp inför vintern.

Fjolåret skapar intresse
På många håll i landet har det sålts rekordmånga makiner efter fjolårets fina vinter. En nyfunnen skotervän är Johan Mårtensson, och han tyckte trots allt att träffen i Mohed var en höjdare:

– Jag tyckte det var mycket folk ändå, ett 40-tal skotrar är mycket för mig.

Sven-Erik Borgman är butiksansvarig på Servicecentralen i Söderhamn som säljer skotrar. Han säger att intresset är stort, men att snöbristen fått konsekvenser på försäljningen som dippat.

– Försäljningen är inte vad den borde varit.

Hoppas på snö
Trots allt håller skoterentusiasterna hoppet vid liv.

Johan Mårtensson:

– Som min morfar hade sagt: "Lugn, det kommer snö...".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista