Foto: Rebecca Nygren/Sveriges Radio

Busshållplatser flyttas tillfälligt på Norra Rådmansgatan

1:34 min

Från och med den 10 februari flyttas de flesta busshållplatserna längs med Norra Rådmansgatan i Gävle, eftersom Gävle Energi gräver för fjärrkyla.

Hållplatserna väntas vara tillbaka på sina vanliga platser den 30 mars.

Enligt X-trafik är det åtta olika linjer som berörs, varav sex stycken är stadsbussar.

Henrik Nyqvist, kommunikationschef på Netbus och Stadsbussarna i Gävle, berättar att inga turer kommer att ställas in och att bussarna ska avgå samma tider som vanligt.

– Det påverkar inte tidtabellen på det viset, men naturligtvis kan det vara en och annan tur som kommer iväg något senare på grund av omledningen, säger Henrik Nyqvist.

En av de två filerna på Norra Rådmansgatan kommer att vara fortsatt öppen för busstrafik, däremot är vägen avstängd för privat biltrafik under hela ombyggnadsperioden.

Bussresenären Nathalie Jonsson hade precis upptäckt att hållplatsen hon står vid inte kommer att vara kvar.

– Jag såg det nu, men det påverkar egentligen inte mig så mycket. I vanliga fall tar jag ettan från Brynäs hela vägen till jobbet, så för mig är det lugnt, säger hon.

Henrik Nyqvist hoppas att resenärerna ska ha överseende med omflyttningarna och allt vad det innebär.

Så det finns ingen risk att man missar bussen för att man inte vet vart man ska ta vägen?

– Det är klart att är det morgon och någon är extra morgontrött och inte har vaknat till riktigt, då finns det en viss risk, säger Henrik Nyqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista