Christer Johansson gillar att Småstadsliv nämndes i OS-sändningarna. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio.

Humor från Alfta peppar OS-deltagare

OS i Sotji har givit humorgänget bakom Småstadsliv i Alfta ett rejält uppsving. Under bästa sändningstid på TV3 i lördagskväll berättade snowboardåkarna Niklas Mattsson och Sven Thorgren hur de laddade upp inför semifinalen i Slopestyle genom att härma karaktärer ur Småstadsliv.

– Där låg jag i soffan i mina gråa mysbyxor. Jag hade godis fulla käften. Chipsskålen stod på bordet och så börjar de rabbla upp våra småstadslivsfigurer i direktsändning. Jag satte nästan godiset i fel strupe. Det är helt sanslöst, berättar Christer Johansson från småstadslivgänget.

Det var när slopestyleåkarna Niklas Mattsson och Sven Thorgren gästade OS-sändningen i TV3 på lördagkväll som det kom fram att dom brukar citera repliker från Småstadsliv för att peppa varandra. 

Dom berättade också att det är snowboardåkaren Måns Hedberg från Bollnäs som introducerat alftahumorn i snowboardgänget.

Det har nu lett till att många blivit nyfikna på Småstadsliv. På en facebooksida har klippet från OS-sändningen fått omkring 18 000 klick. 

– Jag är mållös. Det är så häftigt. Det är enormt peppande för oss, konstaterar Christer Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista