Moderatpolitiker i Söderhamn tar timeout

1:33 min

Idag beslutade Moderaterna i Gävleborg att Kerstin Holmström, kommunfullmäktige i Söderhamn, tar timeout från sina uppdrag, efter att det uppdagats att hon har stora skulder till Kronofogden.

– Det påverkar ju inte min politik, gamla skulder, säger Kerstin Holmström till P4 Gävleborg. Gamla saker som de drar upp från långt långt tillbaka långt innan jag blev politiker, långt innan jag gick med i Moderaterna.

– Det har ju inte med Moderaterna att göra, de har ju inte vetat om det här, säger hon.

Söderhamnspolitikern har obetalda skulder på 165.000, bland annat hyresräkningar och har skuldsanering sedan oktober förra året.

Redan 2011 hamnade hon i blåsväder efter att ha fällt rasistiska kommentarer på Facebook. Samma år dömdes hon även, bland annat för ofredande efter händelser på en krog två år tidigare.

De stora skulderna är något som kom Moderaterna till kännedom igår och Mårten Strömberg, ombudsman på partiets länskansli i Gävleborg meddelar nu att Kerstin Holmström kommer ta en timeout.

– Vi har tillsammans kommit överens om att hon tar en timeout från politiken under den här tiden, och så ska vi diskutera internt i partiet med söderhamnsföreningen hur vi går vidare, säger han.

– Genom att det var för oss okända uppgifter, känner vi att vi behöver diskutera igenom det här internt inom partiet. Det är ju en fråga om förtroende i den här politiska världen noch det är väl det vi får diskutera helt enkelt, säger Strömberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista