Foto: TT

Boork inför OS-semin: ”Ser framför mig en final mot Kanada”

3:54 min

Radiosporten träffade Leif Boork efter måndagens matchvärmning. Han har en bra känsla inför den oerhört tuffa matchen mot storfavoriten USA klockan 13.30 svensk tid.

– Känslan är jättebra, det är fantastiskt skojigt för tjejerna att spela semifinal på OS mot världens bästa lag, det kan inte bli bättre. Det enda som kan bli bättre är en final mot världens bästa lag, det ska vi försöka klara av. Jag ser framför mig en OS-final mot Kanada, säger Boork.

Han säger att den svenska taktiken i matchen inte blir att bara gå ut och kämpa.

– USA har fart och teknik och självförtroende är väldigt högt, men vi har en idé för hur vi ska bygga in oss i matchen. Det är viktigt att ha en krok att hänga upp tankarna på och inte bra bara kämpa på, säger Boork som vill att laget tar med sig spelet mot Finland.

– Vårt spel i andra halvan av matchen mot Finland kan räcka långt, vi har bra skridskoåkare, bra fart i laget och kan vi hålla hög kvalitet i passningspelet och inte tappa puckarna kan vi överraska USA. Ju längre matchen är jämn desto oroligare blir det för dem. De har hög press på sig eftersom de inte tog OS-guld i Vancouver eller Turin.

En nyckelspelare i dag blir givetvis målvakten Valentina Lizana Wallner.

– Det är en riktig matchmålvakt som tar utmaningarna när det verkligen gäller i extremt skarpa lägen. Hon har varit vår bäste målvakt genomgående i landslagset och i riksserien, säger Boork.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista