Thomas Liw, tränare i Edsbyn. Foto: Jörgen Pettersson/Sveriges Radio

Edsbyn förlorade igen mot Villa

1:35 min

Edsbyn förlorade även den andra kvartsfinalen mot Villa/Lidköping. Vid halvtid så ledde gästerna med 3-0 och till slut blev det 6-4. Edsbyn måste nu vinna på torsdag för att inte åka ur slutspelet.

Ett effektivt Villa/Lidköping vann mot Edsbyn med 6-4 i det andra kvartsfinalmötet på måndagskvällen. 

Det här resultatet innebär att Edsbyn måste vinna nästa match i kvartsfinalserien, och ytterligare två matcher för att kunna gå vidare till semifinal. 

Edsbyns tränare Thomas Liw har inte gett upp hoppet, han ser det inte som en omöjlighet att hämta upp 2-0-underläget.  

- Direkt efteråt känns det tufft att återigen få stryk efter att vi gjort en bra genomförd match. Men Villa är effektiva och vinner matchen på det ikväll.  

2-0-underläge - hur ska ni lyckas vända på det här? 

- Ja, för det första måste vi landa och samla kraft igen, det är klart att det tar ju en sådan här förlust. Men vi har ju ett par dagar innan nästa match så vi ska på det igen. Vi är ju inte mil ifrån i någon av matcherna, därför behöver vi inte helt ändra vår strategi. Försöka göra sakerna ännu lite bättre, det är väl basen och försöka fylla på energi igen, säger Thomas Liw.    

David Karlsson gjorde ett mål och två assist för sitt Villa Lidköping. Han gläds förstås åt att de vunnit matchen och att ha ett 2-0-övertag mot Edsbyn, samtidigt som han tycker att det var publikvänlig match. 

- Vilda Western match igen. Edsbyn kör som bålgetingar och vi försöker också göra det så därför blir det ett ställningskrig. Därför får vi vara nöjd över att ha ledningen med 3-0 i halvtid.  

Hur menar du med vilda western spel? 

- Jag kan tänka mig att matchen är sevärd för publiken men det blir inte mest taktiska dragen utan det går mycket på attack. Nu vinner vi matchen och då spelar det ju ingen roll hur det såg ut. 

Ni leder matchserien med 2-0. Är det avgjort nu? 

- Nej långt ifrån. Vi ska ha en vinst till, och jag tror inte att Edsbyn kommer att åka ner till Lidköping och ge oss segern i nästa match, säger David Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista