Foto: TT

Brons till sprintherrarna efter ny "Bradbury"

1:38 min

Det var kört, det sa till och med Radiosportens expert Torgny Mogren. Men så ramlade Tyskland. Därmed fick Emil Jönsson från Årsunda ännu ett OS-brons.

Som under semifinalen låg Sverige bra med fram till den femte sträckan i herrarnas lagsprintfinal. Men även denna gång tappade Sverige med Emil Jönsson och Teodor Peterson just i det skedet.

Ryssland, Finland och Tyskland skulle nu slåss om medaljerna.

– Det är kört, sa Radiosportens expert Torgny Mogren i Radiosportens direktsändning om Sveriges pallchanseren bit in på sista sträckan.

Men så ramlade Tyskland efter strul i en närkamp med Finland och vägen mot bronset öppnade sig igen för de svenska herrarna, som tog chansen och säkrade den elfte svenska medaljen i detta OS.

Finland gick in som segrare före Ryssland.

Detta var andra gången Sverige tog sprintmedaljer vid OS i Sotju efter att åkare framför ramlat i slutskedet. På den individuella sprinten tog Emil Jönsson brons efter att tre åkare ramlat framför honom i finalen.

Att ta en medalj efter att konkurrenter ramlat blev en stor grej när australiensaren Steve Bradbury tog guld i short track vid OS 2002.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista