Foto: Tobias Röstlund / TT

André Myhrer: "Frågan om det är värt det"

2:37 min

Smällen André Myhrer fick på sitt knä veckan innan OS ställer till bekymmer inför slalomstarten på lördag.  

– Jag tycker knät i sig känns ganska bra, jag har ingen smärta i knät utan jag tycker jag kan röra det ganska bra, jag har prövat att köra på med lite vikter och fått bra svar av det, på den fronten känns det ganska positivt, säger Myhrer.

Men MR-röntken visar att det är inga förändringar på skadan trots att det känts bättre. Myhrer har slagit ihop benen och fått en fraktur på underbenet.

– Har inte fått de svar jag ville därifrån, faktum kvarstår att händer det nånting på lördag så kan det förvärra skadan betydligt. Det är frågan om det är värt det, säger Myhrer.

Nu ska han ut i backen och känna efter hur det känns där, innan han beslutar om det blir start eller inte i lördagens slalomtävling.

– Det kommer handla om att väga risk mot fördel i slutändan om jag är beredd att ta så pass står risk för ett race, men det är tufft jag har tränat fyra år för den här slalomen och jag känner själva att jag åker min livs skidåkning just nu så det är fantastiskt surt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista