Svenne Olsson är förstås medveten om att hans Broberg måste bli det första lag som slår Sandviken i Göransson Arena om de ska kunna avancera till semifinal. Foto: Pernilla Wahlman / Scanpix

Bandydramatiken fortsätter i Sandviken ikväll

1:36 min

I kväll fortsätter bandyns kvartsfinalspel. Och i länsderbyt mellan Sandviken och Broberg nu senast spetsade det till sig ordentligt när Broberg gjorde rena mirakelvändningen och kvitterade till 1-1 i matcher:

När Christoffer Edlund gjorde 5-2 till sistt Saik på Hällåsen i måndags så såg kvartsfinalserien mot Broberg ut att vara i det närmaste klar. Men med fyra snabba mål gjöt Söderhamnslaget nytt liv i serien.

Starka hemmalag
Brobergstränaren Svenne Olsson.

– När vi får vittring på Hällåsen så är det inte många som tar oss.

Hur ska ni besegra Sandviken som är obesegrat hemma?
– Sandviken är laget att slå för alla andra. Men vi gör sju och och se mål framåt, kan vi hålla Sandviken inom en radie om tre till sex mål så ger vi oss själva chansen.

Beundran för Muhrén
Saikstjärnan Magnus Muhrén har nyligen deklarerat att han slutar. Men först har han nog tänkt sig att spela SM-final med sitt Saik.

Och Svenne Olsson är full av beundran för 40-åringen som precis kommit tillbaka från skada och gjorde tre mål senast.

– Han är ett unikum i svensk bandy!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista