24-åring åtalas för våldtäkt på 92-åring på julafton

En 24-årig man åtalas i dag för våldtäkt på en 92-årig kvinna i Töreboda kommun i Västergötland. Enligt åklagaren har mannen tagit sig in i kvinnans bostad vid två tillfällen samma dag och våldtagit henne.

Mannen åtalas även för en våldtäkt på en kvinna i Gävle den 23 november i fjol.

På julaftons kväll ringer det på dörren hemma hos den äldre kvinnan som är i 90-års åldern. Hon öppnar för mannen som enligt uppgift till P4 Skaraborg utger sig för att sälja blommor.

Mannen överfaller kvinnan med knuffar och med ett tag om hennes hals hotar han henne till livet om hon börjar skrika. Kvinnan försöker värja sig från våldtäktsförsöket och lyckas till slut låsa in sig på toaletten.

Mannen lämnar bostaden, men återvänder senare samma kväll och kvinnan öppnar på nytt. Kvinnan väntar besök på julaftons kväll och förmodligen är det i tron om att anhöriga står utanför dörren som hon öppnar.

I stället upprepas mardrömmen; 24-åringen tvingar sig in i bostaden och den här gången knuffas kvinnan omkull i hallen och släpas in i sovrummet där han enligt åklagaren begår våldtäkten.

När telefonen ringer hemma hos kvinnan så frågar mannen om hon larmat polisen och hotar att återkomma nästa dag och ta med sig en kniv om kvinnan polisanmäler.

Mannen åtalas för försök till våldtäkt, grov våldtäkt och övergrepp i rättssak.

Mannen åtalas även för en våldtäkt på en kvinna i Gävle den 23 november i fjol. I ett bostadsområde ska mannen ha överfallit en kvinna och genomfört en våldtäkt.

Därefter har han enligt åklagaren följt efter och trängt sig in i kvinnans bostad och våldtagit henne på nytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".