Estelle fyller två år i dag. Foto: Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se

Estelle fyller 2 år i dag

Prinsessan Estelle, dotter till kronprinsessan Victoria och Ockelbosonen prins Daniel, fyller två år i dag, söndag. Hon ska enligt uppgift vara väldigt intresserad av att få träffa sin nya kusin - prinsessan Madeleines, hertiginna av Gästrikland och Hälsingland, och Christopher O´Neils nyfödda dotter som föddes i fredags morse i New York.

Småbarnstiden går snabbt.

Det gäller även för prinsessor.

I dag fyller kronprinsessan Victorias och prins Daniels Estelle två år.

Den 23 februari 2012 föddes tronarvingen Estelle. Under snart två år har hon hunnit vara med och charma deltagare och tv-tittare i en rad olika offentliga sammanhang. Första gången var när kungen fyllde 66 år i april 2012, sedan har det varit dop, mamma Victorias födelsedag och under det senaste året allt från firande av hockeyguld till prinsessan Madeleines bröllop.

-Jag tycker det har hanterats professionellt av föräldrarna Victoria och Daniel. Estelle har fått precis det spelrum hon ska ha och exponerats lagom, säger journalisten och hovexperten Sten Hedman till TT.

Vardagen har handlat om hemmaliv på Haga slott men även en prinsessa kan gå på öppen förskola. Det gjorde nämligen Victoria med Estelle, rapporterade Svensk Damtidning om förra våren.

Sten Hedman gör en jämförelse med kungens uppväxt.

-Det var en helt annan värld som han levde i med privat skola. Victoria och Daniel vill visa att världen inte är Drottningholm utan mer än så.

Ändå kan det bli en tuff tid framöver, menar han.

-Det kommer att bli jobbigare och jobbigare. Ännu är inte Estelle medveten vem hon är och det kan bli problem när hon blir sju åtta år. Hur förklarar man för en sjuåring att hon är prinsessa?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista