Foto: Scanpix.
OS I SOTJI

Boustedt: ”IOK gör politik av Bäckströms avstängning”

3:44 min

Tre Kronors landslagschef Tommy Boustedt är förbannad på IOK:s avstängning mot Nicklas Bäckström. Han säger att de juridiskt vill gå vidare med detta.

– IOK har försökt göra politik av det här, säger Boustedt till Radiosporten.

Tommy Boustedt menar att det dels tagot för lång tid för IOK att ge svar och att Nicklas Bäckström varit helt öppen om sin medicin från början.

– I onsdags efter matchen mot Slovenien gjorde han ett obligatoriskt test, då hade han medicinen med sig och visade den innan han kissade.

– Sen ska rimlig tid vara 1-2 dagar att ge besked, men vi fick det i dag två timmar innan match, två dagar för sent, säger Boustedt som misstänker en politisk manifestation bakom avstängningen.

– Att man väntar till två timmar innan OS-finalen är för att få så stort intresse av det som möjligt, det är att göra politik av det. Hade man avklarat det i fredags hade det inte blivit lika intressant. Man använder Bäckström för att få fram ett budskap tror jag. De är väl inte så inkompetenta på IOK att de inte kan göra analysen på två dagar. IOK består av många glada amatörer, men det blir väldigt konstigt när professionella idrottsmän från NHL ska mixas med amatörerna, dundrar Boustedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista