Daniel Richardsson från Iggesund tog sin första individuella medalj på ett stort mästerskap. Foto: AFP PHOTO/KIRILL KUDRYAVTSEV

Daniel Richardsson tillbaka på hemmaplan

1:22 min

Igår landade OS-truppen på Arlanda, där en firande folksamling mötte upp innan medaljörerna fortsatte vidare till Kungsträdgården i Stockholm.

Tony Björklund från Hudiksvalls kommun var på plats för att gratulera längdskidåkaren Daniel Richardsson, som tog hem både ett OS-guld från staffetten och ett brons i femton kilometer klassiskt.

Representanterna från kommunen fick tränga sig fram till repet för att nå fram till en lycklig men trött Richardsson, berättar Tony Björklund i P4 Gävleborgs morgonprogram i morse.

– Daniel kom fram till oss till slut så vi kunde överräcka våra blommor och hälsa honom välkommen hem. Och vi hälsade från Radio Gävleborgs lyssnare, som vi hade lovat igår och han tackade, säger Björklund.

Nu fortsätter firandet i Hudiksvall.    

– Hudiksvalls IF kommer ha SM-vecka 20 mars, där man bland annat kommer köra femmilen, då har dom planerat att ha någon form av uppvaktning för Richardsson där ute på skidstadion. Men vi vill också uppvakta honom från kommunen, i centrum, vilket vi gjorde 2010 också, så det är bara att vi ska få ihop när han kan komma loss, säger Björklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista