Musikern Elin Lindfors instagrammar för kommunen. Foto: från Gävle kommuns instagramkonto @gavlestad

Gävle kommun satsar på Instagram

1:20 min

Gävle kommun är bland de första kommunerna i landet som storsatsar på att ha ett levande Instagramkonto där Gävlebor och andra med koppling till Gävle kan lägga upp bilder som skildrar staden.

– Målsättningen är att bygga bilden av Gävle, att visa upp bilden för varandra och för hela världen och för alla som kan tänkas ha ett intresse av Gävle. Kanske visa upp nya sidor av Gävle, som man inte visste fanns, säger Alexander Brenner på Gävle kommun.

En person per vecka kommer posta bilder varje dag på kommunens instagramkonto, en slags digital fotobok.

Den här veckan går jag all in för Instagram.

Först ut är musikern Elin Lindfors, som bland annat spelar i banden The Deer Tracks och Twiggy Frostbite. Hennes bilder har lockat 50 nya följare om dagen.

– Jag tycker det har gått bra. Det har varit fantastiskt roligt. Jag har verkligen försökt att, eller jag har gått in för det väldigt mycket. Det har känts som den här veckans uppgift på det sättet. Den här veckan går jag all in för Instagram känner jag, säger hon.

– I stort sett är det musik och det får gärna vara öppet. Jag vill att den som är intresserad ska få se, för jag tycker det är så fantastiskt, säger hon.

Elin Lindfors lägger upp det mesta, men det finns vissa riktlinjer från kommunen som inte vill se alltför vilda bilder.

–Vi tycker det är kul när folk vill bli personliga, det uppmuntrar vi, men det finns kanske en gräns förstås för hur privat man kanske borde vara, så det finns väl en balansgång där, säger Alexander Brenner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista