Ljusdals lagkapten och tränaren Sebastian Jonsson tror på sitt lag inför elitseriekvalet.Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio

Ljusdal kvalar för nytt elitseriekontrakt

Patrik Larsson: Det är lite spänt.
1:38 min

På onsdag kväll drar elitseriekvalet i bandy igång. För Ljusdals del är det bortamatch mot Katrineholm som gäller. Gävleborgsnytt hann träffa laget på onsdag morgon när de plockade upp tränaren Patrik Larsson i Bollnäs påväg mot matchen.

– Det är klart att det är lite spänt. Det är ju mycket som står på spel för föreningen och det är ett viktigt uppdrag vi har att se till att Ljusdal spelar i elitserien även nästa säsong. Men det känns bra, konstaterar Patrik Larsson.

Det har varit en tuff och rätt turbulent säsong för Ljusdals BK än så länge. I slutet av januari fick Ljusdals unge tränare Jesper Söderbäck sparken och Patrik Larsson och Björn "Böna" Eriksson tog över.

Och laget lyckades bara vinna tre matcher i elitserien och slutade sist i tabellen.

– Det är ett lag som är stukat givitvis efter en tuff säsong. Men vi har hittat tillbaka på ett bra sätt och i dagsläget har vi en väldigt bra energi i laget, säger Patrik Larsson.

Inför kvällens bortamatch mot Katrineholm har Ljusdal haft ett speluppehåll på två veckor och trots att laget fick erbjudanden om att spela träningsmatcher valde det att fokusera på annat istället.

– Vi tyckte att vi träna på ett bra sätt istället. Givitvis har vi också pratat ihop oss mycket. De här två veckorna har faktiskt varit riktigt bra, förklarar Patrik Larsson som är säker på att Ljusdal spelar i elitserien även nästa säsong:

– Det är jag övertygad om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".