Daniel Richardsson. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio

Richardsson talar ut om olyckan: "Först kände jag inte mina ben"

3:37 min

I en intervju med Lotta Bromé i P4 Extra berättar dubble OS-medaljören Daniel Richardsson nu för första gången om den tragiska trafikolyckan där en person omkom och han skadades.

– Först kände jag inte mina ben, så jag tänkte att nu är jag förlamad. Men när jag kom på plats på sjukhuset och fick läkarutlåtande så var det väl inga jätteskador, säger Daniel Richardsson.

Det visade sig att korsbandet i ena knäet hade gått av och han fick dessutom en stor blödning i lårmuskulaturen och skador på yttre ledband och revben. Det var ett tag oklart om han ens skulle kunna fortsätta med skidåkningen.

– Vår landslagsläkare kom och besökte mig på sjukhuset och han frågade rätt ut om jag ville fortsätta åka skidor och satsa vidare. Det var först då som jag insåg själva skadans omfattning och då kände jag att det inte var något alternativ att sluta, säger Daniel Richardsson.

Han berättar att det var svårt att sova under hösten och att tankarna på olyckan ständigt fanns där.

– Det är klart att det har känts väldigt jobbigt. Men allt eftersom tiden har gått har jag insett och framför allt blivit tacksam för att både jag, min syster och min pappa är vid liv, säger Daniel Richardsson.

Iggesundssonen Daniel Richardsson firas för sina OS-insatser i Östersund i kväll, där han numer bor och tränar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista