Det är föreningen Lokomotiv med Johanna Syrén(bilden) och Anna Alverhag i spetsen som arrangerar Bollnäs Bazaar i sommar. Foto: Magnus Hansson

Stor basar på SJ-området i Bollnäs i sommar

1:45 min

I sommar kommer det sjuda av liv på det gamla SJ-området i Bollnäs. Under sex lördag kommer föreningen Lokomotiv med stöd av Bollnäs kommun skapa ett multietniskt marknadscentrum, kallat Bollnäs bazaar, i en av verkstäderna där. Johanna Syrén är en av initiativtagarna till basaren.

– Det finns ett väldigt rikt föreningsliv i Bollnäs men få ställen där alla kan komma samman och mötas och dessutom möta allmänheten, säger Johanna Syrén som förklarar att föreningen Lokomotiv vill föra fram dessa föreningar.

Tanken föreningen Lokomotiv har är att bjuda in till en marknad med representanter från världens alla hörn. Där förutom föreningar även småföretag och privatpersoner får en chans att träffas och visa upp sig.

För att föreningen Lokomotiv ska kunna genomföra Bollnäs Bazaar får föreningen ett bidrag av Bollnäs kommun på 250 000 kronor. Skattepengar som kommunalrådet Marie Centervall  hoppas ska leda till fler företag i kommunen.

– Vi tycker det är väldigt viktigt att stimulera till att verksamheter kan komma igång. Förhoppningsvis är det här ett första steg till något mer. Kanske till etablerade företag, säger Marie Centervall som även hoppas att Bollnäs Bazaar kan få SJ-området att blomstra.

– Jag vill att det ska sprudla av aktiviteter där många människor möts oavsett var de kommer ifrån. Att det blir en stor mötesplats som blir en stor dragare i Bollnäs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista