Greps efter mordförsök på väktare i Gävle

En väktare i Gävle blev sent i går kväll knivskuren i bostadsområdet Öster. Enligt polisen började det med att en 20-årig man blev hotfull och aggressiv i samband med att två väktare träffade på ett ungdomsgäng med 7-8 personer inne i ett trapphus.

20-åringen försvann men återkom sedan med ett stickvapen och högg upprepade gånger mot den ena väktaren och hotade att döda väktaren.

Den andre kom då till undsättning och gärningsmannen flydde. Väktaren försökte följa efter mannen men avbröt jakten när han insåg att kollegan blödde kraftigt.

Mannen kunde gripas i centrala Gävle kort därefter och misstänks nu för försök till mord. Han var vid gripandet hotfull och aggressiv och dessutom påverkad av narkotika och alkohol. Gärningsmannen är bosatt i Gävle och är känd av polisen sedan tidigare.

Efter förhör är mannen nu  anhållen av jourhavande åklagare. Händelsen är just nu rubricerad som försök till mord eller dråp.

Väktaren fördes till sjukhus och ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".