Jörgen Brink har haft lite feber och känt sig yr de senaste dagarna. Foto: Magnus Hansson / Sveriges Radio.

Jörgen Brink sjuk inför Vasaloppet

Jörgen Brink: Skulle det vara lopp idag hade jag kanske inte startat
3:13 min

Jörgen Brinks uppladdning inför Vasaloppet har varit allt annat än bra. De senaste dagarna har han haft feber och känt sig yr.

I stället för att träna i skidspåren i Harsa har han kurerat sig i föräldrahemmet i Delsbo.

Det var en inte allt för optimistisk Jörgen Bring Gävleborgsnytt fick tag på då han, en dag försenat, var på väg mot Sälen på fredagen.

– Det är ju inte optimalt på något sätt. Jag tyckte det fungerade väldigt bra till och med måndag men sedan blev det sämre. Jag vet inte hur mycket det kommer påverka prestationen. Det får jag veta lite i morgon då jag ställer mig på skidorna. Jag hoppas det känns hyfsat i alla fall, säger Jörgen Brink.

Hade Vasaloppet avgjorts i dag, fredag, är det tveksamt att Jörgen Brink hade kommit till start. Men nu har han två dagar på sig att bli frisk och enligt honom själv är det till 99 procent säkert att han startar på söndag.

Inför fjolårets Vasalopp hade Brink tre raka segrar i långloppet mellan Sälen och Mora. Men inför förra loppet var han också sjuk och slutade då på en fjärdeplats.

– I fjol gjorde jag ett grymt bra lopp med tanke på förutsättningarna. Men jag kände att jag inte hade något att köra med på slutet som de andra hade och det är ju lite oroande, förklarar Jörgen Brink.

Med tanke på uppladdningen, hur ser dina förutsättningar att vinna på söndag ut?

– De har ju inte stärkts tyvärr. Men jag hoppas fortfarande kunna vara med där framme, säger Jörgen Brink.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".