Ingen fara på isen i Årsunda: "Det är bara humor"

Lokala medier har i dag rapporterat om en motorcykel som gått genom isen på tävlingarna i Speed Weekend i Årsunda. Men arrangören och tävlingsledaren Glenn Ocklund skrattar åt rapporterna om inställda tävlingar och krismöten.

– Det var en motorcykel som trillade i vattnet precis vid strandkanten och en utställare som vägrade kliva av cykeln. Vattnet räckte upp till midjan. Det är bara humor, säger han.

Glenn Ocklund säger att det av lokala medier kallade "krismötet" som ska hållas nu kl. 14 i själva verket är ett planerat förarmöte där man informerar om resten av tävlingsdagen.

– Vi ska informera om att prepareringen av fartrekordbanan fortsätter under kvällen och natten och att vi tar nytt beslut om banan i morgon bitti. Och att vi hoppas på minusgrader. Vi ska även berätta att AMF Årsunda är snälla lånar ut sin träningsbana till oss. säger han.

–  Men nej, här råder ingen kris, säger Glenn Ocklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista