1 av 2
Frida Olsson från Söderhamn släpper sin haiku-diktbok 7 timmar-haiku by Frida, i kväll. Foto: Frida Olsson/Sveriges Radio
2 av 2
Mikael Sanner fick prova på konstterapi. Han är extremt stolt över sin teckning till vänster i lila och brunt. Foto: Frida Olsson/ Sveriges Radio

Frida från Söderhamn skriver dikter för själen

Frida Olsson: Jag vill att du som läsare ska hitta närvaro
2:13 min

Supervalåret i all ära, men i dag har vi superkulturdag i P4 Gävleborg. Frida Olsson har skrivit en haiku-diktbok och berättar om hur dikter kan läka hjärtesorg.

Frida Olsson är uppvuxen i Storvik och har bott i Sandviken, men har sedan ett antal år tillbaka satt ner sina bopålar i Söderhamn. I kväll, onsdag, har hon releasefest för sin diktbok, 7 timmar- haiku by Frida.

– Det känns både fantastiskt och läskigt. Men jag har fått så otroligt fin respons från alla håll, säger hon.

Frida Olsson valde haikuformatet för att hon föredrar att ha en form att skriva efter. Hennes dikter handlar om upplevelser hon behöver bearbeta och om hennes resa inåt, då hon för några år sedan bestämde sig för att jobba på sin personliga utveckling.

– Helst ska du lägga tio minuter på varje dikt, jag vill att du som läsare ska stanna upp och hitta närvaron.

Ami Widahl, konstterapeut i Gävle, kom också förbi studion, och pratade om konstens helande kraft. Hon håller kurser och terapisessioner där skapandet är i fokus. Programledarna fick prova på att måla, och resultatet ser du ovan i bildspelet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".