Posten blandade ihop Sjukvårdspartiets valsedlar

1:26 min

Sjukvårdspartiet i Gävleborg menar att PostNord som har skickat ut deras vallistor har skickat fel valsedlar till deras valkretsar.

Listorna för Hälsingland och Gästrikland ska ha blandats ihop så att valsedlar som gäller för Hälsingland kan ha skickats till Gästrikland och tvärtom. Så här säger Stig Zettlin som är Sjukvårdspartiets ordförande i Gävleborg.

– Vi har skrivit avtal att man ska dela ut material för Hälsingland i Hälsingland och material för Gästrikland i Gästrikland och det har man inte gjort, säger Stig Zettlin.

De har alltså blandats ihop?

– Av någon orsak så har man inte brytt sig om vår beställning utan skickat iväg det här osorterat, säger Stig Zettlin.

Mats Ståhlgren är chef för PostNords distribution i Sverige och han bekräftar att de har gjort fel.

– Det ligger helt på vår sida vilket jag givetvis beklagar och tycker är mycket allvarligt, säger han.

Nu kommer företaget att föra en dialog med Sjukvårdspartiet men också undersöka vad som gick snett.

– Vi tar på oss felet, självklart. Sen fortsätter vi hålla en dialog med vår kund och vi arbetar också vidare med att täppa till så att sådana här fel inte kan upprepas, säger Mats Ståhlgren.

De som vill rösta på partiet kan fortfarande använda listorna som har skickats ut som en partivalsedel. Vill någon personrösta blir det dock ett större problem menar Stig Zettlin.

– Vill man personrösta så måste man skaffa sig rätt valsedel för rätt valkrets om man nu har fått fel, säger Stig Zettlin.