Få känslan av höst 2014

0:49 min

Varma metaller, päls, industrikänsla och varför inte en ananas? Sarah Axner Kock i Gävle har koll på alla höstens trender och ger sina bästa tips.

Några viktiga inredningstrender under hösten 2014:

Färger: Det vita och avskalade fortsätter, tillsammans med grått och pastellinslag. Till det ser vi mustiga färger som senap, vinrött och mörkrött.

Material: Trä, betong och päls. Så även linne, sammet och manchester. Alla varma metaller, som koppar och mässing känns rätt just nu. De kan användas till alltifrån lampor till ljusstakar, tavelramar och brickor.

Mönster: Mycket grafiska mönster märks inom den skandinaviska stilen: Randigt, harlequinrutor, prickigt och mer symmetriska mönster. I den mer murriga stilen kan mönstren gå i exempelvis paisley, zebra och leopard.

Så får du de olika rummen att kännas höst 2014:

Sovrummet... Skaffa en fräsch känsla med tvättade linnetextilier ton i ton, kanske i blått, beige och grått. Använd träinslag, i till exempel trägrenar eller ramar.  

Vardagsrummet: Satsa på en mer murrig känsla. Med fuskpäls, manchester och en sidenkudde. Använd härliga gardiner med tyngd och i flera lager.

Köket... Här ser vi fortfarande industrikänslan med betong och öppen förvaring. Med en känsla av restaurangkök.

Men akta dig för:

Shabby chic-stilen: Vi går ifrån den här vita och avskavda stilen. Det romantiska i den lever kvar, men mer i form av av trä istället för det nötta.

Höstens inredningspryl nummer ett är:

Ananasen. Du kan ha den som skål, lampa, som tryck eller som textil. Gärna i mässing så är den riktigt rätt!