Nu drar elitserien i bandy i gång

1:35 min

Samtliga bandylag från Gävleborgs län står på isen på fredagkväll när elitserien drar i gång En serie som på förhand ser ut att bli den jämnaste på många år. För Ljusdals del blir det tufft motstånd direkt. Laget tar emot de nyblivna World cup-mästarna Västerås på hemmaplan. 

– Det är de som har pressen på sig i en sådan här match. Alla förväntar sig att de ska komma upp till IP och vinna. Men en premiär är alltid en premiär och jag tror att vi kan ställa till det en hel del. Det ska bli kul att se hur långt vi räcker till, säger Ljusdals tränare Patrik Larsson.

I fjol slutade Ljusdal sist i Elitserien och klarade sig kvar i högsta serien via ett mycket tufft kvalspel. Därför är målsättningen inför den här säsongen att etablera sig i elitserien.

– Vi vill ta ytterligare steg. Vi har pratat om att jobba mycket med utveckling och steg ett för oss är att hitta en stabil nivå i Elitserien, förklarar Patrik Larsson.

Även Edsbyn ställs mot ett svårt motstånd i kvällens elitseriepremiär. Laget möter formstarka Vänersborg, som nyligen kom tvåa i World Cup, på bortaplan.

– Vi vill spela bra matcher och det brukar det bli mot Vänersborg. De har varit bra på försäsongen så det ska bli kul att åka dit och försöka vinna mot dem där, säger spelaren Simon Jansson.

Förra säsongen hamnade Edsbyn femma i elitserien men sedan i slutspelet tog det stopp direkt i kvartsfinalspelet mot Villa. Den här säsongen vill laget gå längre.

– Vi har som ambition att spela i de större matcherna sedan får vi se hur långt det räcker, som man brukar säga. Just nu försöker vi utveckla vårat spel dag för dag, förklarar Simon Jansson.