Stor bandypremiär ikväll

1:35 min

Ikväll är det premiär i bandyns elitserie. Ljusdal tar emot Västerås på hemmaplan och Edsbyn möter Värnesborg. Två tuffa matcher som följs av P4 på plats.

I kväll är det premiär för den på förhand jämnaste elitserien i bandy på länge. Och som vi berättade i nyheterna i morse spelar samtliga lag från Gävleborg. För Ljusdals del blir det tufft motstånd direkt. Laget tar emot de nyblivna World cup mästarna Västerås på hemmaplan. Något som Ljusdals tränare Patrik Larsson inte har något emot.

I fjol slutade Ljusdal sist i Elitserien och klarade sig kvar i högsta serien via kvalspel. Inför den här säsongen är målet  att etablera sig i elitserien berättar Patrik Larsson.

Även Edsbyn ställs mot ett svårt motstånd i kvällens elitseriepremiär. Laget möter formstarka Värnesborg, som nyligen kom tvåa i World Cup, på bortaplan.

En match Edsbyns Simon Jansson, ser fram emot.

I fjol slutade Edsbyn femma i elitserien men sedan i slutspelet tog det stopp direkt i kvartsfinalen mot Villa. Den här säsongen vill laget gå längre.

Hur det går i kvällens elitseriepremiär kan du följa här i P4. Radiosportens Magnus Wahlman och bandyexperten Magnus Murén finns på plats i Sandviken för att se toppmötet mellan SAIK och Hammarby. Dessutom följer Per Kahl matchen mellan Värnesborg och Edsbyn.

Det är toppen mot botten som ställs mot varandra på Ljusdals IP i kväll. I fjol fick Ljusdal kämpa sig kvar i elitserien medan  Västarås gick till final. Men som det brukar heta i en match kan allting hända.