Christian Jonsson, ordförande för Ljusdals IF. Foto: Julia Burman Görans/Sveriges Radio

Fotbollshallen kan flyttas

"Kommunen får nog räkna med en fördyring på en till en och en halv miljon kronor för det här sjabblet"
1:38 min

Bygget av fotbollshallen i Ljusdal ser efter flera vändor ut att kunna bli av. Detta sedan bygglovet har flyttats till en annan del av Älvvallen.

Myndighetsnämnden tog beslutet i torsdags.

– Nu blev det ett nytt bygglov där båda intressenterna och kommunen är överens, säger ordförande för myndighetsnämnden Rolf Paulsson (SRD).

P4 Gävleborg har tidigare berättat att kommunen skrivit avtal med både mässbolaget Mittia och Ljusdals IF om att få använda samma område. Ljusdals IF sa senare att de var beredda att bygga fotbollshallen på en annan plats. En förutsättning var dock att kommunen står för den extra kostnad det skulle innebära att fixa till underlaget.

Och så kan det bli.

– Nu har man kommit överens om att kommunen går in och hårdlägger den ytan så att hallen ska kunna byggas på den platsen, säger Rolf Paulsson.

Men det kommer att kosta.

– Vi får nog räkna med en fördyring på en dryg en till en och en halv miljon kronor för det här sjabblet.

Tror du att kommunen kommer att vara beredd att betala om det blir en kostnad på en och en halv miljon kronor?

– Det får vi se. Men jag förväntar mig att man tar det ansvar som man har tagit i samband med att man velat driva igenom ärendet snabbt.

Eftersom marken tillhör kommunen måste kommunstyrelsen ge okej för bygget. Ärendet kan komma att tas upp redan på mötet på torsdag i nästa vecka.

Christian Jonsson, ordförande för Ljusdals IF, är nöjd med beslutet.

– Framför allt så är vi glada att saker och ting händer och att stenen börjar rulla igen.

Enligt honom har Ljusdals IF aldrig känt att hallen måste byggas på platsen som först var tänkt.

– Men all annan yta har inneburit en merkostnad och den måste någon annan ta. I det här fallet kommunen. Tar de fördyringen och vi kommer överens om det så är det absolut inga problem.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".