Häcken - Gefle 3-1

Gefle kvar på kvalplats efter förlust mot Häcken

2:29 min

Häcken slog Gefle på Gamla Ullevi och har fortfarande chans på tredjeplatsen i allsvenskan. Gefle ligger kvar på kvalplats.

Radiosportens Per Kahl valde matchens lirare:
Häcken: Simon Gustafson
Gefle: Johan Oremo

Gefle var i stort behov av en trepoängare i bortamatchen mot Häcken för att hålla undan för Mjällby i bottenstriden. Men i stället var det Hisingslaget som tog ledningen efter åtta minuters spel. Nasiru Mohammed serverade Simon Gustafson som stötte in bollen med vänsterfoten bakom Emil Hedvall i Geflemålet.

I den 18:e minuten utökade Martin Ericsson ledningen för Häcken.

– Jag tycker att vi har kontroll på matchen rätt igenom, säger Leonard Zuta till Radiosporten.

Häcken dominerade i den första halvleken, men Gefle gav inte upp och kvicknade till i den andra. Johan Oremo hade flera vassa chanser innan han till slut kunde nicka in reduceringen, välplacerat vid stolpen efter ett inlägg av Jens Portin.

I slutminuterna fortsatte Gefle att trycka på för att försöka få till en kvittering, men i stället fick Carlos Strandberg en passning på mittplan och kunde kontra in 3-1 för hemmalaget.

I och med segern har Häcken fortfarande chansen att ta tredjeplatsen i allsvenskan.

Gefle är kvar på kvalplats i bottenstriden, men Mjällby kan gå förbi på måndag och peta ner Gefle på nedflyttningsplats inför den sista omgången.

– Jag skulle vilja se en större effektivitet, de för göra två mål på sina två första målchanser och det sätter stor prägel på den här matchen men jag tycker att vi gör en bra sista halvtimme, säger Gefles tränare Roger Sandberg.