Brynäs - HV 71 4-7

Serieledarna HV 71 trivs mot Brynäs

2:02 min

För två veckor sedan körde HV 71 över Brynäs helt. Den här lördagen krävdes det dramatik in i det sista för en ny seger (4-7) — den sjätte i rad för Jönköpingslaget.

Radiosportens Magnus Wahlman tar ut Lagens lirare:
Brynäs Adam Brodecki
HV 71 Kevin Fiala

Nollade framåt och fem insläppta bakåt — Brynäs fick ett smärtsamt minne med sig hem från senaste bortamötet lagen emellan.

Den gången var Gävlelaget inte ens nära att ta poäng och det märktes att revanschlusten var stor på hemmaplan då Brynäs bjöd på bra tempo och tungt fysiskt spel från första nedsläpp.

Men. Brynäs har blandat vilt mellan högt och lågt i de senaste matcherna. Det gjorde man nu också.

Adam Brodeckis soloprestation vid 1—0 efter bara 1.56 kunde ha blivit en kalasstart.

Det blev den inte då gästernas Riley Holzapfel tilläts kvittera tämligen enkelt bara 16 sekunder senare.

Det var sedan samma Holzapfel som inledde en mäktig vändning i andra perioden där HV 71 gick från 1—2 till ledning 4—2 på elva och en halv minut.

Där var Brynäs rejält i gungning och att kanadensarens 2—2—kvittering kom bara nio sekunder in i mittenakten var givetvis en mentalt tung uppercut på Brynäs som ändå lyckades samla ihop sig efter några groggy minuter.

Med 1.07 kvar av andra perioden skapade Christian Djoos (3—4) ny dramatik i matchen med ett stenhårt direktskott.

Jakten var i gång och bara två minuter in tredje kom matchens tyngsta läge — och miss — då Adam Brodecki åkte sig till ett tomt HV-mål, med en överspelad Gustaf Wesslau bakom sig och bara skulle lägga in kvitteringen men fick en felträff så att pucken gled längs med mållinjen och ut i stället.

Sedan blev det Hawaii i kubik.

Calle Ridderwall ökade på HV-ledningen, drygt en minut senare var det reducerat av Christian Djoos som knappt hann hämta andan innan Ridderwall ökade på igen.

– Vi tar över matchen i andra och gör två snabba mål och i tredje spelar vi helt rätt för att vinna matchen. Vårt powerplay och boxplay fungerar fantastiskt nu, säger Calle Ridderwall till Radiosporten. 

Efter en rad vilda chanser och galna räddningar till avslutades sedan målkalaset med ett fullbordat hattrick av Riley Holzapfel med arton sekunder kvar till full tid.

Brynäs får sikta på ny revansch.