1 av 4
Mordet på Öster. Foto: Anna-Karin Lampou/Sveriges Radio
2 av 4
Mordet på Öster. Polisen utreder vad som har skett. Foto: Anna-Karin Lampou/Sveriges Radio
3 av 4
Mordet på Öster. Polisen spärrade av innergården i bostadsområdet där mordet misstänks ha skett. Foto: Anna-Karin Lampou/Sveriges Radio
4 av 4
Mordet på Öster. Soprum i bostadsområdet spärrades av efter mordet. Foto: Anna-Karin Lampou/Sveriges Radio

Fortsatt tyst kring det misstänkta mordet på Öster i Gävle

Mikael Hedström, presstalesman polisen: De har haft kännedom om varandra
1:31 min

Utredningen kring det misstänkta mordet på en 32-årig man i stadsdelen Öster i Gävle fortsätter.
Tre män är misstänkta för inblandning i mordet, varav två av dem är satta på fri fot medan den tredje mannen är fortsatt anhållen.

Natten mot lördagen den 18 oktober hittades en 32-årig man död i ett bostadsområde i stadsdelen Öster i Gävle. Utredningen pågår och än så länge är polisen fortsatt mycket förtegen om vad som har hänt och lämnar inga detaljer.

– Vi fortsätter förundersökningen och det är mycket arbete med det material vi har, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Tre män är misstänkta för inblandning i mordet, men Mikael Hedström vill inte kommentera eller lämna några detaljer kring mordet och utredningen som nu fortsätter med förhör och teknisk undersökning.

Mikael Hedström bekräftar dock att de tre misstänkta männen och mordoffret ska ha känt varandra, men han kan inte säga hur pass väl.

– Jag kan inte kommentera hur nära vänner och bekanta de är, men de har haft kännedom om varandra, säger han.

Två av männen som är misstänkta för inblandning i mordet sitter inte anhållna utan är försatt på fri fot. Den tredje mannen som är misstänkt sitter dock fortfarande anhållen.

– Det är sådant som händer i en stor utredning, det är bedömningar som förundersökningsledaren gör. Då kommer man till en situation där man bedömer att de här personerna kan inte försvåra någonting, men brottsmisstankarna kvarstår ännu, säger Mikael Hedström.

Finns det starkare bevis mot mannen som fortfarande är anhållen än de som har släppts?

– Det är en bedömning att så är fallet från förundersökningsledaren, annars skulle man inte ha frigett de övriga, säger Mikael Hedström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".