Det här gänget är redo att uppträda när Rock camp har konsert på fredag. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio

Kulturlov lockar i Hudiksvall

Hör barnen på Rock camp i Hudiksvall
1:32 min

Hudiksvalls kommun satsar på kulturaktiviteter hela veckan lång för skollediga barn och ungdomar.

På programmet finns bland annat Rock camp som dånar loss på Bromangymnasiet. Där har ett tjugotal barn samlats för att spela musik och repa inför avslutningskonserten på fredag.

Hur känns det att tillbringa höstlovet på det här sättet?

– Kul! Det är lite coolt, säger en av deltagarna.

Örjan Gill är den som håller i trådarna.

– Man kan lära ut allt, många som kommer är klara i stort sett. Vi håller på hela den här veckan och på fredag har vi avslutningskonsert och då ska de sätta minst två låtar inför en stor publik i aulan med fullt ljus och ljud, säger han.

Att prova på en massa kul kultur under lovet är själva grejen med kulturlov i Hudiksvall. Det går att göra cirkuskonster, lära sig koreografi, teckna serier och ägna sig åt berättelser och teater eller konst. Det är bara att välja, enligt Johanna Bylander på kulturförvaltningen i Hudiksvalls kommun.

– Det ska vara fullt med aktiviteter för barn. Det är väldigt många som är hemma just det här lovet, det är ingen skidåkning på gång och sådär.

Hon fortsätter:

– Vi försöker hitta kulturaktiviteter för barn så att de har något att göra under höstlovet. Det kan vara väldigt roligt för vuxna också att ha något att göra med sina barn, säger Johanna Bylander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".