Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio

Varma vädret ställer till problem för bandyklubbarna

Svenne Olsson, Broberg: Nu är det långt från speldugligt skick
1:14 min

Det varma vädret ställer till problem för länets bandyklubbar som spelar utomhus. Bollnäs skulle i kväll ha spelat mot Tillberga men den matchen är i stället flyttad till på fredag på grund av för dålig is.

Kvällens hemmamatch på Sävstaås är alltså flyttad till på fredag och Bollnäs klubbchef Robert Lindgren hoppas att isen ska kunna vara i speldugligt skick till på fredag.

– Om väderleken blir som det är planerat så kommer vi kunna genomföra matchen på fredag, säger Robert Lindgren.

Det rinner vatten över hela planen och vissa av linjerna är för tillfället borta berättar Robert Lindgren som också menar att det stör lagets träning och uppladdning men det är inte bara seniorverksamheten som drabbas.

– Sen har vi ju alla våra ungdomslag som inte kan träna och göra sina saker, säger Robert Lindgren.

I Söderhamn så har även Broberg problem med isen på hemmarenan Hällåsen på grund av det varma vädret. Med ett gynnsammare väder för att få till en bra is och hårt jobb från vaktmästarna hoppas dock Brobergs tränare Svenne Olsson att lagets nästa hemmamatch på söndag kan bli av.

Hade det varit match i dag hade det dock varit omöjligt att spela på Hällåsen menar Svenne Olsson.

– Just nu är det långt ifrån speldugligt skick. Det är bara en liten kärnis kvar och färgen är borta och linjerna finns inte. Det ser tufft ut på Hällåsen just nu men vädret kan ju bli bättre och vi avvaktar med besked, säger Svenne Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".