1 av 3
Fyra personer har förts till sjukhus efter att det började brinna i en lägenhet på Öster i Gävle. Foto: Roger Nilsson
2 av 3
En lägenhet på Öster i Gävle brandhärjades under natten. Foto: Martin Svensson/Sveriges Radio.
3 av 3
En man hoppade från en balkong på tredje våningen efter att branden startat i lägenheten. Foto: Roger Nilsson

Man hoppade ut från brinnande lägenhet i Gävle

Räddningstjänsten: Läget är under kontroll
1:48 min

En man i Gävle fick under tidiga morgonen föras till sjukhus efter att han hoppat från en balkong på tredje våningen i ett hyreshus på Öster efter att en brand startat i lägenheten.

Fyra personer har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i ett hyreshus på Öster i Gävle nu under tidiga morgonen. Larmet om branden kom in vid halvfem-tiden på morgonen och enligt Gästrike Räddningstjänst är branden nu släckt, men det är fortfarande mycket rök i lägenheten.

En man hoppade från en balkong på tredje våningen efter att branden startat i lägenheten. Han fördes med ambulans till sjukus - oklart med vilka skador. Även två andra boende i huset skadades samt en rökdykare. Läget för dom uppges under omständigheterna vara bra.

Ingen annan person tros ha kommit till skada och branden ska inte ha spridit sig, däremot har flera intilliggande lägenheter evakuerats.

Vad som orsakade branden är inte känt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".