Kodjo Akolor, Linnea Henriksson och Petter Alexis Askergren är årets programledartrio i Musikhjälpen. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Musikhjälpen

Här är årets programledare för Musikhjälpen

"Jag är het som en kakelugn, det ska bli väldigt kul och spännande"
1:26 min

Kodjo Akolor, Petter och Linnea Henriksson leder årets insamling. De ska sända 144 timmar liveradio från buren, som i år står på Stora torget i Uppsala.

Det blir fjärde gången Kodjo Akolor leder Musikhjälpen. Han får i år sällskap av artisterna Linnea Henriksson och Petter, som kliver in i buren som programledare för första gången.

Både Petter och Linnea Henriksson har engagerat sig för Musikhjälpen tidigare, genom att uppträda i buren och starta egna initiativ.

Linnea Henriksson samlade tillsammans med publiken in pengar till kampen mot mödradödlighet förra året, genom att göra pappersfåglar. Petter samlade med sitt initiativ #stepyourvdgameup in över en och en halv miljon till kampen mot trafficking 2010. 

De kommer att sända liveradio 144 timmar i sträck, för att hjälpa till att stoppa spridningen av hiv, som är årets tema. Musikhjälpen pågår mellan 8-14 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".