1 av 2
Sandvikens kyrka. Foto: Calle Eklund/wikimedia.org/CC-BY SA
2 av 2
Drottningen, gamla Baptistkyrkan i Sandviken, ska renoveras om till en restaurang. Foto: Lina Abusagr/Sveriges Radio

Sandvikenborna ska "plussa" centrum

"Det har varit jättestort intresse"
0:42 min

Just nu pågår en kampanj där invånarna i Sandviken ska tala om hur de vill att centrum ska se ut i framtiden. Sandvikenborna uppmanas att "plussa Sandviken" och tala om vad de tycker är bra och mindre bra med stan.

Det här görs både via sociala medier, genom att en laddar upp bilder genom ett formulär på Internet och genom enkäter på stan. 

– Det har varit jättestort intresse och många har skickat in via nätet på vår hemsida och det är sida upp och sida ner och det känns som ett jättebra resultat. Vi hade 1000 åsikter som mål och vi har fått in mer än så, säger Helena Tallius Myhrman som är stadsarkitekt i Sandviken.

I går kväll hölls det ett möte där medborgarna tala om vad de tycker om centrum.

– Det var en blandad skara, både unga och äldre vilket är roligt i sådana här sammanhang. Man vill plussa centrum men sen kom även stadsparken in som en viktig del i centrum och kanalen. Det blir en treenighet med centrum, stadsparken och kanalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".