1 av 2
Åsa Vilhelmsson och Einar Assis. Foto: Julia Burman Görans/Sveriges Radio
2 av 2
Leif Persson (S), kommunstyrelsens ordförande i Ljusdal. Foto: Julia Burman Görans/Sveriges Radio

En miljon till fotbollshallen

Ulf Mannevi: De bästa vore om det fanns en simhall i Ljusdal
1:46 min

Finansieringen för bygget av en fotbollshall i Ljusdal är nu klar. Det står klart sedan kommunstyrelsen beslutat att bidra med en miljon kronor för att göra marken byggbar.

Kommunstyrelsens ordförande Leif Persson (S) är lättad att man tagit beslutet.

– Efter alla problem som har varit så är det jätteskönt att vi nu kan komma till skott och att det är beslutat. Både för fotbollsklubbarna och för oss här på kommunen.

Arbetet för en fotbollshall har inte gått friktionsfritt. Av misstag skrev Ljusdals kommun krockande avtal med två intressenter om samma plats på det så kallade Älvvallenområdet. Efter flera diskussioner blev det klart att Ljusdals IF kunde bygga fotbollshallen på en annan plats i närheten, om kommunen kunde stå för extrakostnaden för att fixa till det sämre underlaget.

Och så blir det. Kommunen går, förutom de nio miljoner de redan har beslutat att låna ut till bygget, in med en miljon kronor för att fotbollshallen ska kunna byggas på den så kallade Brända tomten.

Det enda parti som inte röstade för hallbygget var Miljöpartiet.

– Det är en dålig konstruktion där vi lånar ut gratis till vad jag förstår ett blivande aktiebolag. Även om det är för ett gott syfte. Vi har inte heller fått en ordentlig kalkyl för vad det kommer att innebära för kommunen i driftskostnader framöver. De pengarna tror vi behövs bättre i skolan än i idrottshallar, sa László Gönczi (MP).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".