1 av 6
Gångbron som rasat i Ljusdal. Foto: Carina Janars
2 av 6
Gångbron som rasat i Ljusdal. Foto: Carina Janars
3 av 6
Gångbron som rasat i Ljusdal. Foto: Carina Janars
4 av 6
Här fanns gångbron till Centrumhuset i Ljusdal, som nu rasat. Foto: Julia Burman Görans/Sveriges Radio
5 av 6
Resterna efter den raserade gångbron i Ljusdal. Foto: Julia Burman Görans/Sveriges Radio
6 av 6
Flera personer samlades vid den raserade gångbron. Foto: Julia Burman Görans

Gångbro rasade i Ljusdal

Annika Sundström, ögonvittne: "Det var som plockepin"
1:27 min

Ingen kom till skada när gångbron till gallerian Centrumhuset i Ljusdal rasade i morse. Men föraren av varutransportbilen var chockad, enligt räddningstjänsten.

Se bilder på den raserade bron i centrala Ljusdal!

Det var vid niotiden som en varutransportbil körde in på en gränd utanför Centrumhuset. Ovanför gränden går en gångbro upp till andra våningen.

– Och där fastnar föraren med lastbilen eftersom bilen var för hög. När han backar tillbaka så river han med sig hela bron så att den rasar, säger Leif Gäfvert som är insatsledare för räddningstjänsten i Ljusdal.

Broraset skedde en timme innan gallerian öppnar och inga människor fanns på eller under bron. Ingen person kom till skada men föraren blev chockad, enligt Leif Gäfvert.

En klädbutik fick en glasruta krossad så att glassplitter fastnade i kläderna. I Centrumhusets kafeteria stod Annika Sundström och förberedde för öppning när hon hörde en hög smäll:

– Jag stod och gjorde mackor när jag hörde värsta smällen. När några kunder som satt här började springa i väg så förstod jag att det var något allvarligt som hade hänt. Där ute ser jag att bron rasar. Det var som ett plockepinn.

– Jag blev rädd att det skulle ha varit folk på bron eller under, men jag vet ju att det var en timme innan öppning, så sannolikheten var inte stor att det skulle ha varit folk där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".