1 av 3
Pia Månsson säljare i Ljusdal. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio
2 av 3
Bråte är det enda som återstår av den rasade bron som en lastbil körde in i på fredagsmorgonen. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio
3 av 3
Det är nu avspärrat i den port som en gång ledde från parkeringar in i Centrumhuset. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio

Ovisst efter broras i Ljusdal

Ovisst vad som händer efter broras i Ljusdal
1:33 min

I fredags morse rasade en bro in till Centrumhuset i Ljusdal. En lastbil körde fel och rammade träbron som rasade ihop och nu är det mycket ovisst vad som ska hända därefter.

Det här var tredje gången som bron till Centrumhusets andra våning påkördes. Ingen person kom till skada, chauffören chockades och i dag ligger träkonstruktionen som en hög bråte intill och det är för tidigt att säga vad som ska ske.

Polisens utredning är inte klar annat än att föraren är misstänkt för vårdslöshet i trafik och att ha kört mot enkelriktat när han helt enkel körde fel med transporten som skulle till Coop två kvarter bort. Man kan lätt säga att broraset var helgens stora samtalsämne.

Pia Månsson jobbar i en av klädesbutikerna i centrumet.

– Man blev förvånad, det är tur att det inte hände något allvarligt.

Fastighetsägaren Diös väntar på polisens rapport och därmed vad försäkringen kan stå för. Hasse Robertsson, butiksägare, står mitt i ovissheten.

– Just nu vet vi ingenting, vi har inte haft någon kontakt med fastighetsägaren ännu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".