Sayan Isaksson är kockarnas kock. Foto: Bertil Enevåg Ericsson / TT
Morgon

Gävlekock är Kockarnas kock

"Jag har inget intresse av att vara med på tv"
0:54 min

Sayan Isaksson från Gävle blev Kockarnas kock när Sveriges bästa kockar korades i går. I morse berättade han om priset, respekten från kollegorna och om varför han hellre vinner Kockarnas kock än Kockarnas kamp.

– Man får ta det med en nypa salt, men det är en fantastisk ära eftersom det är kockar som har röstat. Det känns väldigt smickrande. Man behöver faktiskt inte göra så mycket, man behöver bara vara verksam och har man tur så röstar någon på en man behöver inte ens anmäla sig. Det är kanske ett kvitto på att man börjar bli gammal, säger Sayan Isaksson med ett skratt.

Vill man hellre vinna kockarnas kock än kockarnas kamp?

– Med risk för att få några ovänner så säger jag, kockarnas kamp då vill man ju vara med på tv, det vill inte jag men helt klart är det fantastiskt att vara respekterad av sina kollegor. För mig går det inte att jämföra, jag har inget intresse av att vara med på tv.

Hör hela intervjun här nedanför...

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".