Presskonferens med Zlatan Ibrahimovic. Foto: Janerik Henriksson/TT
Presskonferens med Zlatan Ibrahimovic. Foto: Janerik Henriksson/TT
Fotboll

Zlatan om spel mot Montenegro: "Vi får se"

Zlatan Ibrahimovic höll presskonferens inför EM-kvalet mot Montenegro.

Fråga: Tror du att du kommer kunna spela i 90 min?

Zlatan: Jag trodde inte att jag skulle kunna spela i 30 min senast men vi får se.

Zlatan om kritiken mot fotbollsgalan: Jag tyckte att det var en fantastisk gala även om det var lite sorgligt, vill man ha show eller ska man ge priserna till någon som förtjänar dem. Ska alla få varsitt pris så att alla blir nöjda?

Reporter: Det handlade mest om att Therese Sjögran inte uppmärksammades... Zlatan: Jag är inte insatt i det, TV4 hit och dit...Jag fick mitt pris, jag är nöjd

Zlatan om att det är många unga i landslaget: Det är positivt, det är nån som måste ta efter ju, vad de kommer att göra sedan det vet jag inte, vi har fått in många spelare till den här samlingen, de ska inte visa för mycket respekt utan komma in och spela sitt spel.

Zlatan om Guidetti: Det är bra, han har fått spela och gjort många mål och gör det han kan göra, han ska låta fötterna tala för sig själva. Han har varit med i U21 och gjort det fantastiskt bra.

Fråga från fransk tidning: Hur ska det bli att spela mot Frankrike i Frankrike?

Zlatan: Alltid när jag spelar i landslagströjan så är det speciellt, det spelar ingen roll vilket land det är emot. Först fokuserar jag på Montenegro. Men visst Frankrike har ett ungt och bra lag.

Zlatan om dokumentären: Det var min chans att säga mitt, och sen att man tog in pappa i bilden, han har sin syn på det hela så jag ville att han skulle få säga sitt också, det har känts bra.

Zlatan om skadan: Vi har haft koll på skadan från början, men förra veckan visste vi inte var i läkningsprocessen vi var och nu känns det bättre. 3-4 dagar innan jag spelade förra matchen med klubben så kändes det mycket bättre. då kunde jag joggga, jag har ju inte kunnat jogga på 1,5 månad.

Zlatan om matchen mot Montenegro: Vi vill alltid vinna, så fort vi går in i en match så vill vi vinna, vi studerade dem (Montenegro) lite igår så det är ett bra lag som vi ska möta med många bra individuella spelare. Det är en match som vi kommer att få vara på topp.

Fråga: Kommer du starta på lördag?

Zlatan: Vi får se, vi bygger upp det under veckan så att jag ska vara redo till matchen.

Nu känns det bra, nu kan jag träna mycket mer än vad jag gjorde innan, den generella smärtan har försvunnit men när jag tar i så kan det kännas lite grann. Men ju varmare jag blir desto mer försvinner det. Men jag vill inte att det ens ska kännas någonting.

Det är mest konditionen som kan vara det jobbiga, jag har inte varit på planen på 1,5 månad. Senast hoppade jag in i 30 minuter, men känslan med bollen den är där, hoppas jag.

Fråga: Vad är det för skada som du har råkat ut för?

Zlatan: Det är hälsenan som har fått stryk, det har inte läkt så snabbt som det borde, jag kanke gick på det för snabbt.

Jag är inte van att stå vid sidan om, men jag har fått jobba på det och tagit en dag i taget, det är något nytt jag har fått lära mig. Det är inte roligt att vara skadad.

Fråga: Hur är dagsläget med hälen?

Zlatan: Dagen efter galan kände jag lite, men det kan ha varit för finskorna jag hade på mig. I går tränade jag 30 min och tränade i gymmet efteråt, det kändes bra.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".