P4 Gävleborg har granskat knarket i länet, hör rösterna som själva berättar om derass erfarenheter av narkotika. Foto: Sakena/flickr/Sveriges Radio
P4 Gävleborg har granskat knarket i länet. Hör rösterna som själva berättar om deras erfarenheter av narkotika. Foto: Sakena/flickr/Sveriges Radio
#knarklan

Vi har granskat knarket i Gävleborg

Knarklänet Gävleborg har kartlagts
1:55 min

I vår granskning Knarklän, som pågått i etern och på webben under två veckor i P4 Gävleborg, har vi visat hur verkligheten ser ut med knarket i länet.

Gävleborg är ett knarklän. Det har vår två veckor långa granskning av narkotikamissbruket i Gävleborg kunnat visa.

Av granskningen framgår att knarket är överraskande lättillgängligt och att de narkotikarelaterade dödsfallen är fler än någonsin, samtidigt som polis, anhöriga och missbrukarna själva i vår radio alla har vittnat om hur narkotikan både både tar och förstör människors liv.

Klockan 15:35 i dag avslutar vi vår stora granskning med en debatt i frågan om narkotikan i länet mellan Anders W Jonsson (C) och Anders Schröder (MP). Missa inte det!

Du kan lyssna på debatten här på webben eller direkt i etern P4 Gävleborg.

Som lyssnare tar du del av granskningen på flera plattformar; radio, webb och sociala medier. Du kan följa flödet på Twitter via hashtagen #knarklan.

Diskutera gärna i kommentarsfältet nedan. Vad tycker du om situationen i Sverige när det gäller droger?

Relaterat

Mer om #knarklan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".