Stefan Löfvén. Foto: TT
Stefan Löfvén. Foto: TT

Stefan Löfvens första frågestund i riksdagen

När det är dags för statsministerns frågestund i riksdagen 14:00 i dag blir det första gången för Stefan Löfven. Han fick bland annat frågor om Bromma flygplats och om SD:s roll i budgetprosessen.

Kommentar: Ska man räkna med regeringskris?

Det är ett missförstånd att tro att Bromma flygplats ska stängas, sa Stefan Löfven vid frågestunden.

– Vi har inte beslutat att lägga ner Bromma flygplats, blev Stefan Löfven svar till Annie Lööf.

Löfven sa att Stockholm stad har tagit upp en diskussion utifrån behovet att bygga bostäder och att det är en legitim frågeställning, men att transporterna också ska fungera.

Frågorna var flera till Stefan Löfven under torsdagen vid riksdagens första frågestund sedan han tillträdde som statsminister.

Förutom frågor om Bromma flygplats, hur tågkaos ska undvikas i vinter och om ny lagstiftning om hur vården ska hantera personal som inte vill arbeta med aborter, aktualiserades även SD:s roll i budgetarbetet.

Sverigedemokraternas Martin Kinnunen om statsministern kommer avgå om deras budget inte går igenom i riksdagen.

Löfven svara med att SD ägnar sin tid åt att skapa osäkerhet, i stället för att jobba för "Sveriges väl", men sa också att det är SD som själva bestämmer vilken budget de vill stötta.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".