Jan Isaksson, som är ordförande i Bolläs gif tror fortfarande på en bandyhall i Bollnäs. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio
Jan Isaksson, ordförande i Bolläs bandy. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio

Bollnäs bandy vill låna 61 miljoner till bandyhall

Jan Isaksson: Det måste finnas lösningar från kommunens sida
1:54 min

Turerna kring byggandet av en bandyhall i Bollnäs tog i dag en ny vändning. Bollnäs bandy har nu bestämt sig för att sköta upphandlingen och uppförandet av en hall i egen regi. För att lyckades med det har föreningen lämnat in en ansökan om ett kommunalt lån på 61 miljoner kronor.

– Efter de senaste två upphandlingarna som misslyckades ville delar av de styrande politikerna i Bollnäs kommun diskutera nya förutsättningar. Vi träffades första gången någon gång i maj och sedan har vi träffats några gånger under våren och hösten och nu har vi kommit fram till ett förhandlingsresultat kan man säga.

– Vi har nu skickat in en ansökan om ett lån där kommunen skulle kunna hjälpa oss och dessutom borga för det hela, säger Bollnäs bandys ordförande Jan Isaksson.

Det Bollnäs bandy vill ha från kommunens sida för att klara av att bygga och driva en hall är, förutom lånet på 61 miljoner kronor, ett bidrag på drygt sex miljoner kronor per år.

– Eftersom vi själva inte heller har någon stark ekonomi, även om den blivit bättre, måste det finnas en del lösningar från kommunens sida om vi ska klara av det här, förklarar Jan Isaksson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".