Brynas tränaren Tommy Jonsson. Foto: TT
Brynas tränaren Tommy Jonsson. Foto: TT
Hockey

Jonsson: "Vi har en harmoni i laget"

Tommy Jonsson om situationen i laget
0:54 min

Brynäs tränare Tommy Jonsson är positiv inför kvällens match mot Frölunda och menar att inställningen är nyckeln till vinst i kväll. Han menar också att harmonin i laget är god, trots sju raka förluster.

Det har gått tungt för Brynäs hittills den här säsongen, senaste förlusten mot Färjestad innebar sjunde raka förlusten. Laget ligger på tionde plats i tabellen med bara sex vinster efter 19 omgångar.

Brynäs tränare Tommy Jonsson är medveten om att situationen ser dyster ut och att kvällens ödesmatch mot Frölunda på många sätt är avgörande för framtiden.

– Det känns speciellt, det är ju en viktig match vi kommer spela ikväll. Vi är väldigt fokuserade och inställningen är att helt enkelt vinna matchen.

Hur är stämningen i laget?

– Den tycker jag är bra. Det kanske låter konstigt i det här läget men vi har en stämningen och en bra harmoni.

Förlusterna kan väga tungt på spelarnas självförtroende, och det är inställningen som är nyckeln till att vinna matchen, enligt Tommy Jonsson.

– När man är i det läget som vi är så gäller det att man tror på sig själv och vågar, att man har ett stort mod där ute.

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".