Mattias Hargin blev sjua i Levi. Foto: Shinichiro Tanaka / AP
Mattias Hargin blev sjua i Levi. Foto: Shinichiro Tanaka / AP
Alpint

Svenskarna missade pallen

André Myhrer nia i Levi: "Inte riktigt vad jag hoppats på"
1:32 min

Mattias Hargin blev bäste svensk med en sjundeplats i herrarnas slalom i Levi. Norrmannen Henrik Kristoffersen briljerade och segrade.

Efter Frida Hansdotters andraplats under lördagen fanns det förhoppningar om att även de svenska slalomherrarna skulle triumfera i finska Levi. Så blev det inte.

Comebackande Jens Byggmark och Markus Larsson missade grovt i första åket. André Myhrer bommade slagläget som han skaffat sig genom en sjundeplats inför det andra och blev till slut nia.

Anton Lahdenperä var dagens lilla utropstecken för svensk del. 11:e plats för 29-åringen. Precis som i fjolårets världscuptävling i Levi blev Mattias Hargin bäste svensk efter två stabila åk.

– Jag nyper till och tappar lite på slutet, säger Hargin om sitt andra åk till Radiosporten.

Två åkare var helt outstanding i den disiga backen. Norrmannen Henrik Kristoffersen exploderade i det andra åket och tog en ledning på 1,31 före tysken Felix Neureuther. Den olympiske silvermedaljören Marcel Hirscher var siste åkare ut men kunde inte rå på bronsmedaljören från Sotji, Henrik Kristoffersen.

Slutställning, slalom (h), Levi
1. Henrik Kristoffersen, Norge 1.50,39
2. Marcel Hirscher, Österrike +0.12
3. Felix Neureuther, Tyskland +1.31

7. Mattias Hargin, Sverige
9. André Myhrer, Sverige
11. Anton Lahdenperä, Sverige
24. Axel Bäck, Sverige     

Markus Larsson, Jens Byggmark och Calle Lind tog sig inte vidare från det första åket.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".