Skrek rasistiska slagord - misstänkta för hets mot folkgrupp

Mikael Hedström, polisen: De har haft strålkastare tända och skrikit rasistiska tillmälen
1:17 min

Tre män misstänks för hets mot folkgrupp, efter att i söndags kväll ha skrikit rasistiska slagord mot en familj med invandrarbakgrund boendes i Gävle kommun.

– Tre män har kommit i en bil och kört med den och gasat väldigt utanför deras bostad. De har haft strålkastare tända och skrikit rasistiska tillmälen, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

I helgen ska alltså tre män ha sökt sig till en bostad i Gävle kommun där en familj med invandrarbakgrund bor. Exakt vad de tre männen har skrikit är oklart, men det ska ha varit rasistiska slagord.

– Det är bedrövligt att man ska bete sig så här mot andra människor, säger Mikael Hedström.

Även tidigare i november ska den drabbade familjen ha blivit utsatt för en liknande händelse berättar Mikael Hedström.

– Det är för tidigt att säga om de här männen har något med den händelsen att göra också, men det kommer naturligtvis att utredas, säger Mikael Hedström.

De tre männen är identifierade och nu väntar förhör med männen samt familjen. Då alla personer än så länge inte har blivit förhörda så kan inte heller Mikael Hedström uttala sig om det finns någon koppling mellan de misstänkta männen och familjen.

Nu är de tre männen misstänkta för hets mot folkgrupp.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".